Ink Notes and Me
DAFGxSQwFBk

Samen zingen

Kinderkoor upgrade

Samen musiceren heeft vele voordelen.  Wetenschappers omschrijven het ook wel als 'vuurwerk voor het brein'.  Het is namelijk het enige middel dat neurologische verbindingen maakt over de hersenhelften heen. 


IEDEREEN KAN ZINGEN!!  Ja, echt ... IEDEREEN!!

Als je je wenkbrauwen fronst bij het lezen van de vorige zin, ik begrijp het helemaal.  Als je de media moet geloven, moet je spectaculair kunnen zingen en er liefst met een mega-super-geweldige stem geboren zijn.  En weet je wat het straffe van dit alles is?  We worden er ook allemaal mee geboren!

Door te zingen en geluid te maken bevrijd je je emoties.  In geleide groepssessies gaan we op zoek naar die stem en laten we die naar buiten komen.  We staan stil bij het begin, klank maken, werken rond activering, werken aan ontspanning en aan bewustzijn.  Alle klank in ons lichaam gaan we plaatsen en met gebruik van onze ademhaling laten horen.

We leren onze eigen stem appreciëren en ervan te genieten.  We werken aan meer zelfkennis, minder stress en vermoeidheid, meer innerlijke rust en concentratie, maar ook meer plezier, positiviteit, creativiteit en harmonie.
En vooral durven onze stem te laten horen.

ZINGEN = durven


Samen zingen, niks is leuker dan dat! 
Houd jouw kapoen van zingen?  Wilt jouw kapoen graag zingen? 
Vraag de GRATIS oefening 'Op Stem Avontuur' aan en doe deze samen met je kapoen! Dit zijn drie opwarmingsoefeningen en je stem goed opwarmen is een belangrijke.  Elke sessie zal beginnen met een opwarming.
Geniet van dit moment en ervaar hoe plezant het is om samen met onze stem te kunnen spelen.
DAFGxa4TJ7Q


Claim hier je gratis oefening!

Ontvang de GRATIS 'Op Stem Avontuur' oefeningen en doe ze samen met je kapoen!

MEET YOUR COACH

 
Ja, ik weet exact hoe het voelt om 101 dingen tegelijk te moeten doen.  Hoe de stress door je lichaam kan gieren en je maar blijft doorduwen om toch alles gedaan te hebben.  Hoe je dan de lichamelijke kwaaltjes vooral negeert, pilletjes neemt en ... hup met de geit!!!

Jammer genoeg is dit voor te veel mensen dagdagelijkse kost en ja, zo is het bij mij ook nog steeds.   De druk van het werk en wat anderen van je verwachten, kan je niet zomaar wegtoveren.  Maar gelukkig zijn er wel vaardigheden die we we kunnen gebruiken en laten we ons daar vooral terug op gaan focussen.  Want stress is eigenlijk niet meer of minder dan een beschermingsmechanisme in je lichaam.  Het kan snel een grote afleiding worden waardoor je je op de verkeerde dingen gaat focussen en dan gaat je lichaam reageren.

Om die balans tussen inspanning en ontspanning te optimaliseren heb je nood aan de juiste vaardigheden.
Het aanleren van deze vaardigheden kan je bekijken als een belangrijk punt in je eigen zelfzorg.  Dat beetje 'quality time' voor jezelf is echt een must om in deze hectische en veeleisende maatschappij wat rust en evenwicht te creëren voor jezelf.

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander welk effect langdurige stress kan hebben op je gezondheid en op je dagelijks functioneren. 


Wel, nu is het mijn missie om groot en klein te laten ervaren dat ook zij de controle terug kunnen nemen door middel van vaardigheden uit mijn creatieve toolbox.  In deze creatieve toolbox zitten methodes waarvan ik zelf ervaren heb dat ze werken, nl. hartcoherentie, de Zentangle (R) methode, muziek, ...  Ze zijn niet enkel wetenschappelijk onderbouwd, maar ook effectief!!  Ik noem ze graag 'skills for life', want mij hebben ze de controle terug gegeven.

Neem jij ook terug de controle?

Contact Me