Ink Notes and Me
DAFGxSQwFBk

Samen zingen

REgenboog-zingen

Samen musiceren heeft vele voordelen.  Wetenschappers omschrijven het ook wel als 'vuurwerk voor het brein'.  Het is namelijk het enige middel dat neurologische verbindingen maakt over de hersenhelften heen. 


IEDEREEN KAN ZINGEN!!  Ja, echt ... IEDEREEN!!

Als je je wenkbrauwen fronst bij het lezen van de vorige zin, ik begrijp het helemaal.  Als je de media moet geloven, moet je spectaculair kunnen zingen en er liefst met een mega-super-geweldige stem geboren zijn.  En weet je wat het straffe van dit alles is?  We worden er ook allemaal mee geboren!

Door te zingen en geluid te maken bevrijd je je emoties.  In geleide groepssessies gaan we op zoek naar die stem en laten we die naar buiten komen.  We staan stil bij het begin, klank maken, werken rond activering, werken aan ontspanning en aan bewustzijn.  Alle klank in ons lichaam gaan we plaatsen en met gebruik van onze ademhaling laten horen.

We leren onze eigen stem appreciëren en ervan te genieten.  We werken aan meer zelfkennis, minder stress en vermoeidheid, meer innerlijke rust en concentratie, maar ook meer plezier, positiviteit, creativiteit en harmonie.
En vooral durven onze stem te laten horen.

tRAJECT Regenboog-zingen

Een 'kinderkoor' in een gloednieuw concept!!
Samen zingen, niks is leuker dan dat! 
Houd jouw kapoen van zingen?  Wilt jouw kapoen graag zingen? 
Dit aanbod is specifiek voor kinderen vanaf 6 jaar.
We gaan terug naar de bron, de ademhaling, klank maken, ... het hoort er allemaal bij.  We groeien in het comfortabel gebruik maken van onze stem.
We zingen alle mogelijke liedjes, van mantra's tot improvisaties tot het laatste nummer dat 'Like Me' opnieuw populair maakte tot wat jij graag luistert, er is plaats voor alles.

Als extra ondersteuning wordt er gebruik gemaakt van het Schatgraversspel en maken we elke sessie een regenboog-gedachte om ons te helpen.  Een regenbooggedachte is een zelf geformuleerd, krachtig, positief inzicht n.a.v. gewaarwordingen met de karweikaarten van het Schatgraversspel.  Want zo'n gedachte zijn het krachtigste van allemaal.  Het is de manier om positief te leren denken en dit vergroot onze weerbaarheid en onze veerkracht.  En zoals men meestal zegt, vroeg geleerd is oud gedaan. 

Het hele traject zijn 19 sessies verspreid over het hele schooljaar.  Deze duren telkens 1,5 uur.  Je vindt alle informaties, met data en wat extra's in het gratis e-book.

DAFGxa4TJ7Q

DAFGxbUccmE


Claim hier je gratis e-book!

Ontvang alle informatie i.v.m. het traject, alle data, de werking en enkele startoefeningen voor je kapoen!

MEET YOUR COACH

 
Ja, ik weet exact hoe het voelt om 101 dingen tegelijk te moeten doen.  Hoe de stress door je lichaam kan gieren en je maar blijft doorduwen om toch alles gedaan te hebben.  Hoe je dan de lichamelijke kwaaltjes vooral negeert, pilletje nemen en ... hup met de geit!!!

Jammer genoeg is dat voor te veel mensen dagdagelijkse kost en ja zo is het bij mij soms ook nog steeds.   De druk van het werk en wat anderen van je verwachten kan je niet zomaar wegtoveren.  Maar gelukkig zijn er wel dingen die we in de hand hebt en laten we ons daar vooral terug op gaan focussen.  Want stress is eigenlijk één grote afleiding waardoor je je op de verkeerde dingen gaat focussen en dan gaat je lichaam reageren.

Om die balans tussen inspanning en ontspanning te optimaliseren heb je nood aan de juiste zelfzorg.
Dat beetje 'quality time' voor jezelf is echt een must om in deze hectische en veeleisende maatschappij wat rust en evenwicht te creëren voor jezelf.

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander welk effect stress kan hebben op je gezondheid en op je dagelijks functioneren. 


Wel, nu is het mijn missie om groot en klein te laten ervaren dat ook zij de controle terug kunnen nemen en dat door hun ademhaling en creativiteit te laten vloeien.  Dat doe ik met behulp van de vaardigheden die mij ook geholpen hebben.  Ze zijn niet enkel wetenschappelijk onderbouwd, maar ook effectief!!  Ik noem ze graag 'skills for life', want mij hebben ze de controle terug gegeven.

Contact Me